our work image

Elektrik-Elektronik

Almanya Federal Hükümeti'nin 01 Mart 2020'de çıkardığı ‘’Göç Yasası'' kapsamında bilgilendirmedir.
Elektrik Teknikeri olmak için, Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olarak, diploma almaya hak kazanılmalıdır. Bunun yanı sıraelektrikteknisyeniolmakiçin meslek yüksek okullarındakielektrik-elektronikbölümlerinden mezun olunması gerekir. Bu eğitimleri alan kişiler deelektrikteknisyeni olabilirler.
Bu bölümlerden mezun olanlar ne iş yapar ?
Elektrikbölümünden mezun olan kişiler,elektrikteknikeri unvanı alıp birçok sektörde çalışabilirler. Elektrikkesintilerini belirleyip gerekli arızayı giderirler. Tüm elektrikli makinelerin çalışmasını sağlayıp, bakım ve onarımlarını yaparlar. Elektrik teknikerleribinalarda,elektriksantrallerindeçalışırlar.Çalışmaortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişirse de genellikle kapalı ortamlarda görev yaparlar.
Elektronikteknikeri, çeşitlielektroniksistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur.Elektronikmalzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, fabrikalar, özel sektörde veelektrikmühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ve Teknikerleri için Almanya İş imkanlarının çok fazla olduğu bir ülkedir. Konusunda bilgili ve deneyimli teknisyenlere her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.
Almanya Federal Hükümeti ‘’Göç Yasası''na göre, Elektrik-Elektronik Bölümlerinde ,Almanya'da Oturum ve İş İzni alabilmenin şartlarından biri de en az A2 seviyesinde Almanca dil bilgisine hakim olmaktır.

our work image

Motorlu Araçlar Teknolojisi

  • Otomotiv
  • Uçak

Almanya Federal Hükümeti'nin 01 Mart 2020'de çıkardığı ‘’Göç Yasası'' kapsamında bilgilendirmedir.

Motor Meslek Liseleri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında eğitim alırlar.

Motor Meslek Lisesi mezunu ne iş yapar ?

Motorteknikeri, motorin, benzin ya da elektrik ile çalışan motorların üretim, bakım ve geliştirme süreçlerinde çalışan kişidir.Motorteknikerleri genellikle makine, elektrik ya da uçak mühendisleri ile beraber çalışır ve onların taleplerine göre hareket ederler.

Motorlu Araçlar Teknolojisi mezunları ne iş yapar ?

Otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim alırlar. Bu okullarda yetişen teknik elmanlar; Motorlu araçimalatı yapan fabrikalarda,motorlu araçbakım ve onarımı yapan yetkili ve özel servislerde, özel sektöre ait araçbakım ve onarım atölyelerinde vemotorlu araçlarsektörü ile ilgili çeşitli işletmelerde iş bulabilirler.

    Motorlu araçlar teknolojisialanından mezun olanlar, seçtikleri dalda kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

  • Otomotivservisleri,
  • Otomotivbakım ve onarım atölyeleri,
  • Otomotivfabrikaları,Otomotivsatış noktaları,
  • Sigorta şirketleri,
  • İş makineleri bakım ve onarım atölyeleri vb. yerlerde çalışabilirler.

Almanya Otomotiv Sektöründe bir Dünya Devidir. Buna bağlı olarak, sektöre paralel çalışan bir çok yan sanayi ve sektörel kuruluşlarda da fazlaca nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Almanya bu sektörde devamlı surette gelişip-büyüdüğü için, otomotiv sektöründe teknik eleman ihtiyacı hiç bitmemiştir.

Hemen Bilgi Al!

İletişim

  • Kocatepe Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, Selanik Sokak 41/17 KIZILAY-ANKARA
  • 0850 305 57 59
  • +49 174 167 28 33
  • 2dehadanismanlik@gmail.com